Video's

Van tochten waar ik een verhaal over kan vertellen, maak ik graag video's. Mijn doel hiermee is je mee te nemen op beklimming en je het gevoel te geven dat je erbij bent. Daarnaast maak ik ook af en toe video's over de randzaken die bij het alpiene klimmen komen kijken. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van mijn laatste ondernemingen. 

 

Klik op het logo om direct naar mijn Youtube kanaal te gaan en alle video's te bekijken.


 

Hoe plan je een alpiene tocht?

 

Samen met een paar teamleden van de Expeditie Academie leg ik uit wat er allemaal komt kijken bij de voorbereiding van een alpiene tocht. We vergeten soms dat de meeste dingen die we doen niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Daarom hebben we deze video gemaakt om daar meer duidelijkheid over te scheppen.


 

Frendo Pijler (met Jarron Middelhuis)

 

De Frendo Pijler was in vele aspecten een first voor mij. Voor het eerst overnacht ik in een route. Voor het eerst klim ik een 1100 meter hoge wand waarin rots, mixed terrein en ijs elkaar afwisselen. Het is ook de eerste route waarna ik me een 'echte alpinist' voelde. 


 

Mont Pelvoux Noordgraat (met Jorian Bakker)

 

Deze route onderneem je niet voor het klimplezier maar voor de beleving. Afgelegen, lastig route zoeken, bijna de hele dag in de schaduw en van onder tot boven losse rots. Petje af voor de eerste beklimmers. Als het niet moet, hoef ik deze route niet per sé nog een keer te klimmen maar ik ben heel blij dat we het gedaan hebben. Een dik avontuur.