Fotoverslagen

Fotoverslagen · 18. augustus 2018
Voor de komende klimweek met Leon ben ik op zoek naar een mooie opwarm tocht. Ik ben nog nooit in Arolla geweest dus het lijkt me leuk eens iets te klimmen in Val d'Hérens. Mijn oog valt meteen op de traverse van de Aiguilles Rouges d'Arolla. Met een gidjestijd ruim 10 uur niet echt een rustige start maar Leon stemt toch in. Een lange dag wacht op ons.

Fotoverslagen · 09. augustus 2018
Al jaren gaan Lennart en ik samen op pad. We beginnen in de Belgische Ardennen, zijn natgeregend in Schotland, ondergesneeuwd Oostenrijk en hebben gecrepeerd van de kou in de zuidelijke Franse Alpen. Een jaar geleden komen we met het plan de Mont Blanc te beklimmen. Tijdens een gezellige BBQ met vrienden maken we ons plan bekend en vragen Tommy mee. Zo is dit avontuur begonnen.

Fotoverslagen · 06. mei 2018
Op 27 april 2018 klim ik samen met Niek de Jonge, Mats Wentholt en Jelle Staleman Roger Baxter-Jones op de Mont Maudit. Dat is het plan in ieder geval. Door een kleine (of grote) navigatiefout komen we in een andere route terecht. Volgens de topo ook te doen. Als we echter aan de laatste lengte beginnen blijkt dit toch nog best wel avontuurlijk klimmen te zijn.

Fotoverslagen · 26. april 2018
In de gondel vanaf Plan d’Aiguille in Chamonix heb je perfect uitzicht op de indrukwekkende noordwand van de Aiguille du Midi en alle klassieke routes erop. De Eugster Diagonal loopt bijna pal onder de liftkabel door. Als je bijna boven bent kijk je recht naar beneden het sneeuw couloir in. Na een aantal keer dit uitzicht gehad te hebben, was mijn interesse voor de route gewekt. In de voorjaars trainingsweek met de Expeditie Academie was het eindelijk zo ver.

Fotoverslagen · 21. maart 2016
Tourskiën is meer dan alleen omhooglopen en naar beneden glijden. Zaken zoals tochtenplanning, lawinekunde, materiaalkeuze en groepsdynamiek komen hier ook nog bij kijken. In de T2 tourskicursus worden al deze zaken behandeld. Na deze cursus ben je in staat zelfstandig skitouren in het hooggebergte te ondernemen.

Fotoverslagen · 09. februari 2016
In Heiligenblut volg ik met de NSAC een cursus om zelfstandig te leren ijsklimmen. Met deze toevoeging aan mijn vaardigheden gaan worden ineens veel meer alpiene- en winterroutes mogelijk.