Berggidsenopleiding

Rotsklim module Wilder Kaiser
Berggidsenopleiding · 28. december 2021
Aan het einde van de zomer van 2021 is het tijd voor de rotsklim module van de berggidsenopleiding. In kleine groepen (3-4 per opleider) gaan we een week op pad in het Wilder Kaiser gebergte. Het doel van de week is het begeleiden van klanten op rotsroutes. Steile technische beklimmingen maar ook graten en makkelijker terrein komen aan bod.

Skihochtourenkurs Silvretta
Berggidsenopleiding · 28. maart 2021
De skihochtouren week draait om het maken van skitouren in het hooggebergte. Bovenop de lawinekunde die we in de vorige opleidingsweek behandeld hebben, krijgen we nu ook te maken met gletsjers, rotsgraten en steile sneeuwflanken.

Skitour/Lawinenkurs Wipptal
Berggidsenopleiding · 19. januari 2021
Ondanks de lockdown in Oostenrijk heeft de opleidingsweek skitouren/lawinekunde toch plaats kunnen vinden. Het hotel was exclusief voor onze groep gereserveerd en er werd in kleine groepen gewerkt die niet met elkaar mochten mengen en ook ’s avonds niet mochten socializen. Dit is de eerste winterweek van de berggidsenopleiding en hij stond vooral in het teken van lawinekunde. Over de natuurkundige processen in het sneeuwdek en welke invloed dit heeft op je beslissingen tijdens de tour.

Berggidsenopleiding · 23. september 2019
Deze opleidingsweek staat in het teken van sportklimmen en alles wat erbij hoort. Niet alleen is het eigen klimniveau is belangrijk. Je moet de technieken ook over kunnen brengen. Bij slecht weer is het tevens handig je gasten een alternatief programma in de klimhal aan te kunnen bieden. De week is fysiek niet zo belastend als een alpiene klimweek maar de examens zijn ook niet mis. Gelukkig haal ik ze allemaal en sluit de week positief af.

Berggidsenopleiding · 27. juni 2019
Na het afstuderen aan Fontys sporthogeschool in Eindhoven heb ik mezelf drie jaar gegeven om te trainen voor de toelatingstest tot de berggidsenopleiding. De winter toelating was in januari en bestond uit skiën, steil ijs klimmen en het afleggen van een ijsparcours. Begin juni stonden de rots onderdelen op het programma. Met enige trots kan ik zeggen dat ik alle testen gehaald heb. In dit verslag lees je wat we in de eerste dagen van de opleiding gedaan hebben.