· 

De laatste vierduizender

Tijdens de zomer trainingsweken van de Expeditie Academie in is Jelle onze begeleidend gids. Van Garmin hebben we de VIRB360 camera's gekregen om 360 graden beelden van onze beklimmingen te maken. Ik laat deze aan Jelle zien en hij zegt het wel een mooi apparaat te vinden. Hierop vraagt hij me of ik mee wil gaan met de laatste tochten voor zijn vierduizender project. Om 360 beelden te maken. Eind augustus is het zover en staan we in Grindelwald klaar voor vertrek.


We klimmen in twee dagen de Grosses- en Hinteres Fiescherhorn, de Grosses Grunhorn en de Finsteraarhorn. Bijna een jaar later is dit avontuur omgezet naar een groot artikel in Hoogtelijn, het magazine van de NKBV.

Ik ben blij dat ik met enige trots kan zeggen dat ik hierbij ben geweest. Bij deze wil ik Jelle bedanken dat ik mee mocht en Ruben voor de prachtige foto's. 

Waarschijnlijk nog wel even duurt voordat ik weer met zo'n groot artikel in Hoogtelijn sta. En zeker met één van mijn eigen prestaties. Dit motiveert zeker om ook noemenswaardige avonturen in de bergen te gaan ondernemen.