· 

Update: IJsklimcursus Heiligenblut


Tijdens de ijsklimcursus openen Taco Lambregts en ik onder begeleiding van Matthias Wurzer een nieuwe waterval. Toevallig werkt de andere gids mee aan het uitbrengen van een nieuwe ijsklimtopo voor het betreffende gebied. Hij vraagt ons wat foto's te sturen en een leuke naam te verzinnen. De naar wordt Meisjes met ijsjes.

 

Een jaar later stap ik het Matreier Tauernhaus binnen voor een bakje koffie. In de etalage zie ik de nieuwe topo liggen. Snel kijk ik of Meisjes met ijsjes er ook echt in is gekomen. Ik spring een gat in de lucht als ik onze namen en route zie staan. We hebben hiermee toch een beetje Hollandse cultuur in een Oosterijkse klimtopo kunnen krijgen.

Bovenaan de pagina een foto van Taco in de crux van de route. Onderaan de beschrijving met onze namen als 'erstbesteigers' erbij.